OBS!!! Copyright på alla mina foton!!!

onsdag 9 januari 2008

Nytt på keramikfronten.

Kungakronan har äntligen blivit helt klar. Den var med i sista bränningen tillsammans med lite Drakar och annat kul. Bla. ett råtthus till en av mina kompisar.

Jag blev possitivt överaskad att kronan blev som den blev... Jag gillar denna leran väldigt mycket och tillsamans med kopparoxid och tunn glasyr blev det riktigt bra.


Drottningkronan till höger är av samma lera, oxid och glasyr. Skilnaden är att jag borstat av mycket av glasyern innan den brändes. Därför har den mattare ytor och lite anorlunda färg.


En idé som legat och skavt i huvudet. Ett svärd..... Min tanke är att man skall gräva en grop i rabatten som man fyller med betong. När betongen är på plats och kanske stelnat liiiite men ändå är mjuk, så stoppar man ner enden på svärdet så man får ett hål. När betongen stelnat har man ett fäste för svärdet som då kan stå upp i någon rabatt. Ni som kan betong... är detta möjligt?
Svärdet är gjort i samma lera som kronorna och som Murregubbarna jag visade i ett tidigare inlägg.


Lite närmare bild på svärdsfästet.



Så till slut ... några slutkulor.. dvs. kulor man kan sätta i toppen på tex. armeringsjärn.



Slut i rutan för idag!

5 kommentarer:

 1. Super som vanligt...suck.
  MVH Ken

  SvaraRadera
 2. Du har helt otroligt fina saker hos dig! Du är jätteduktig! Har inte varit här så länge, så jag vet inte så mkt om dig än, men jag hoppas verkligen du tar ordentligt betalt för ditt enastående hantverk!

  SvaraRadera
 3. Slutkulor, Linda... de är bara sååå fina tycker jag. Allt är i och för sig fint men vissa saker fastnar man lite mer för.
  Hälsar
  Birgitta

  SvaraRadera
 4. Tack för din gulliga kommentar, jag gillar din sida med :) Visst är brunnen fin, skulle vilja ha den i trädgården med men jag tror den blir svår att flytta, som tur är har jag nära att gå och se på den. Jag är djupt imponerad av dina alster, de är superfina. Ha en fin dag Kram

  SvaraRadera
 5. Kul med en egen keramik sida!!!!
  Hoppas kunna se alla dina arbeten där.
  Jag gillar verkligen dina drakar.
  Allt är fint, men speciellt drakarna tycker jag om.

  SvaraRadera

Blir så glad för minsta kommentar!