OBS!!! Copyright på alla mina foton!!!

lördag 6 oktober 2007

Jag längtar tillbaka....

Jo jag längtar faktisk redan tillbaka till sommaren.... Fast vilken sommar då?? Förra sommaren??? För i år har det då inte varit någon sommar att tala om. I och för sig har faktiskt många växter trivts väldigt bra i regnet och vuxit på sig ordenligt.... men jag då??? Skall jag inte också må bra?? Jag behöver sommar... ljus.. och lagom med värme....

Fast.... kanske skall jag tänka om ... inte längta tillbaka.... utan länkta till nästa sommar med förhoppningar om att det blir en sommar.
Ja det är nog en god idé! Man får leva på hoppet tills dess.....


Att helgen sedan är bokad åt att städa inför vintern, i trädgården, känns inte direkt bättre och jag drar mig för att gå ut.... för ett göra avslut....


Jag vill gräva! Plantera! Planera nya rabatter och sätta detta i verket och se resultatet ...


Till och med att sätta lökar känns hemskt.... fast reseultatet blir ju aldrig fel.. till våren är man glad att man satte dem! Just nu väntar jag på lökrean. Då skall det frossas i nya lökar.


Och vet ni !? Snart så kommer tomten.................


13 kommentarer:

 1. Ja visst saknar man sommaren ....men alla årstider har sin tjusning. Nu kan vi planera i lugn och ro och drömma inför nästa sommar.

  Alba

  SvaraRadera
 2. Jag får migrän av solen och njöt av den sommar vi hade i år. Det har vuxit ordentligt i rabatten framför köksfönstret i stan och på landet har det blivit som en djungel. Önskar att vi kunde bo permanent där.
  Du verkar ha en mycket vacker trädgård Linda och jag avundas dig lite men på det positiva planet =)

  SvaraRadera
 3. Det där med lite skoj, passar mig "ler", men jag ska ta tag i och börja simma. Väntar också på lökrean så jag kan gräv ner mer lökari gräsmattan. Skulle också städat klart i trädgården men jag skjuter upp det en helg till. Ska försöka mig på lite betonggjutning först. Ha det gott, Karina

  karinas.tradgardsblogg.se

  SvaraRadera
 4. Ja.. jag håller med dig..det känns vemodigt..o sommaren tog slut såååå fort...eller odlingssässongen../ åsa

  SvaraRadera
 5. Härliag bilder från din vackra trädgård,,, ja, snart kommer tomten och jag kan hålla med om att det kan ta emot att gå ut och gräva ned lökar men det är just det jag sak göra denna helg! Ha en trevlig sådan! mari.

  SvaraRadera
 6. Tänk så olika det kan vara. Jag har stortrivts den här sommaren. Och jag älskar verkligen hösten som är nu. Riktig Britt-sommar! :) :) :)

  Jag gräver ner lökar för fullt, och rosor också, och så har jag en ny enorm blomlåda som ska fyllas med rosor och clematis. Jag älskar den här årstiden, då mår jag som bäst.

  Hoppas du får massor av ljus och sol nästa sommar istället, Linda. Du har en underbar trädgård, längtar efter att få se den IRL.

  Kraaaaaaaaaaam o trevlig helg
  /Britt

  SvaraRadera
 7. Konstigt Linda!
  Jag skrev en lång kommentar för ca två timmar sedan, men den finns inte här - jag blir så dj-a trött!
  Tydligen är det så att jag kan inte lämna kommentar här om jag är redan inloggad på min egen blogg. Om jag däremot svarar med både konstiga bokstäver plus alla mina inlogg.uppgifter så går det bra - ja då avstår jag här efter - det är för jobbigt!Är det dina val som gör det eller?
  Ha det gott! Anja

  SvaraRadera
 8. Fina bilder, rosorna har varit fina denna sommar.

  SvaraRadera
 9. Härligt med lite rabattbilder Linda! Skönt att se tillbaka på dem nu när det mesta är brunt och visset. :) Tänk att snart är vårens flor härigen. Har du plan(t)erat för några nya höstlökar (50 kg eller så?)!?

  SvaraRadera
 10. Vilka njuuuut-bilder du bjuder på! Du har verkligen en vacker trädgård. Ja, i väntan på nästa sommar får du väl ta fram alla sommarbilder och njuta.
  Men visst är vi olika - jag älskar den här årstiden. Färgerna, ljuset, dofterna och alla nya planer som det är dags att ta itu med inför nästa sommar.

  SvaraRadera
 11. Härliga bilder Linda.
  MEN .... inte tror du väll på att Tomten skall komma till dig?
  Han kommer bra till mig och lämnar en DRAKE och sedan tar han semester i Thailand!!!!
  Karin3

  SvaraRadera
 12. Härliga sommarbilder.. ja det gäller att se framåt..och inte tänka på att vi inte fick tillräckligt med värme och sol för att växa och må bra. Den sista veckan har faktiskt varit väldigt skön med värme och sol fast det varit lite höstkyla.. har ett helt gäng tulpanlökar som ska grävas ner igen.. de togs upp i våras för att de satt för tätt hmm.. får väl ta mig i kragen.. ha det gott.

  SvaraRadera
 13. Ville bara bjuda in till Tibbinge, en plats i fantasin, fylld med vardagsdramatik och ingenting.

  http://tibbinge.blogspot.com/

  vänliga hälsningar
  Petra Uhlv, webmaster

  SvaraRadera

Blir så glad för minsta kommentar!