OBS!!! Copyright på alla mina foton!!!

måndag 8 oktober 2007

Dagliljor...jag älskar dagliljor.....

Tänkte jag skulle visa några av alla min dagliljor. Tar några lite då och då... bara för att dra ut på det lite... vintern är lååååång.....

Dagliljor/Hemerocallis skall INTE förväxlas med vanliga Lijor/Lilium. Det är två helt skilda släkten.

Big Kiss. Denna är riktigt tjusig! Mjuk aprikos färg. Denna har jag pollinerat och det sitter två stora frökapslar på den. Jag har försökt att pollinera med spindlar.... tänk om man kunde få fram en fylld spindel! Fast först skall ju fröna skördas och sedan gro...... får se om jag orkar med det.... som sagt... Big Kiss.



Spectacular. Lite av en spindel? Vet inte om denna räknas dit .... det måste den väl nästan ..... men den gör i alla fall skäl för sitt namn.

Ann Blocher. Är lite osäker på stavningen... om det skall vara ett s med eller inte. En diploid som ändrar utseende från det att den slår ut på morgonen tills dess den sluter sig på kvällen. Det är nästan så att man inte tror det är samma blomma. En av favoriterna i år(av många).


Dragon(s) Dream. Hmm vilket härligt namn!!!!


Double Riwer Wye. Dubbel gul. Ganska vanlig i handeln nu för tiden. En av mina första tror jag.


Purpel Pinwel. Åhhh...... en av alla från KarinSKARA.....


Childrens Festival.


12 kommentarer:

  1. Älskar dagliljor och vanliga liljor (lilium), har flera stycken själv.

    SvaraRadera
  2. Önskar jag hade stooor plats. Minst lika stor som du. Dagliljor är helt underbara.

    SvaraRadera
  3. Dagliljor...visst är de fiiina..! ja ..jag har endel..men namn vet jag ej..=))
    dina var ..verkligen vackra! / åsa

    SvaraRadera
  4. Om jag har "oturen" att falla för några, läs många, av KarinSkaras dagliljor så blir det nog till att ordna en speciellt utvald rabatt till dem. Fy på er att lockas så ;)

    SvaraRadera
  5. These are fabulous hemerocallis plants. Beautiful colours.

    Thank you for asking to swap blogsites with you. You are very kind.

    SvaraRadera
  6. Visst är de underbara! mina planterades som frö i våras så jag får vänta länge antar jag.....vet du hur länge? Kram Tyra

    SvaraRadera
  7. Vilka vackra! Jag har fått 14 dagliljor för några veckor sedan och nu kan jag inte bärga mig tills de blommar nästa sommar! Vet inte alls vad det är för några, eller vilka färger det är!

    Vilken underbar drake du har som bild, vart har du fått tag på den? Eller är det en hemmagjord månne?

    /Veronica

    SvaraRadera
  8. Ja visst är dom fina, jag har också fått av Karin, men kan inte få dom att växa som hennes. Men jag har ju inte stora fräscha jordlass att plantera i som hon har ;-)). Draken som vaktar kissarna va söt. Ser min ut så ?
    //Ing-Marie

    SvaraRadera
  9. Underbara bilder på en härlig växt! Ännu lever de jag fick med mig hem från dig i somras. :)

    SvaraRadera
  10. Hej o hå!!!
    Vilka läckerheter du visar *dregglar*
    Hoppas dom får igång AOT snart,jag har abstinens!!!
    Kram!

    SvaraRadera
  11. O la la.. vilka vackra liljor du har.. Blev jättenyfiken på din pollinering du måste berätta om det gick att få frön.. och om de sen gror.. kul grej om man orkar. Har tagit från från en sällsynt fritillaria som jag ska sätta lite i höst och till våren för att gardera mig.. undrar hur många år det går innan jag ser dem blomma.. =), tack för alla fina kort på dina liljor.. =) ha det gott../Monica

    SvaraRadera
  12. Hej du
    Jag blev helt betagen av Dagliljor nu i sommras. Det var Waern på trädgårdsblogg.se som la ut en massa bedårande bilder och sen blev jag fast...Vet nån om det finns nåt svenskt daglilje-sällskap? Jag har varit inne på den amerikanska sällskapet: http://www.daylilies.org/ och klickat mig vidare bland hundratals länkar med otroligt vackar bilder....Hjälp jag är besatt...! / Ankianka
    http://ankianka.tradgardsblogg.se/

    SvaraRadera

Blir så glad för minsta kommentar!