OBS!!! Copyright på alla mina foton!!!

tisdag 9 oktober 2007

Frosten slog till.... FY! Och... nästa drake är klar.

Denna drake skall ända Finnerödja .... det blir en bit att flyga men det skall nog gå. Fast just nu är han alldeles nykläckt och mjuk han måste ligga till sig lite och låta vingar och fjäll bli hårda. Sedan följer två eldprov innan han är såpass härdad att han klarar resan dit. Tor skall han nog få heta!


Ja...då var det kört... Vaknade i morse och allt var vitt ... alldeles fruset. Löven faller så det rasslar i buskar och träd... snyft.... fast färgerna i naturen är det inget fel på... det är ju i alla fall något som är positivt. Några som var lyckliga var i alla fall hundarna. Något av det bästa som finns är nämligen att rulla sig läääänge i den frostfrusna gräsmattan. Det är bara såååå sköööönt... tur att någon njuter.

Jag frös mest om fötterna på fotorundan i morse. Men är man så dum att man går runt i dessa, knalloranga, foppatofflor med hål i så får man ju självklart skylla sig själv!


Fast visst gillar jag iskristallerna som kantar bladen .... Just nu önskar att jag hade ett annat objektiv på kameran. Då ni! Då skulle jag kunna krypa riktigt nära och fota dessa underverk.Men det har jag inte så man får hålla till godo med vad som finns. Känner mig något irriterad idag eftersom jag inte känner att jag får den skärpan jag vill ha.... fast det kanske hjälper att putsa glasögonen?


Jo... det hjälpte lite.... knas!
Men !!! Har ni sett!? Bilderna matchar ju bakgrundsfärgen på bloggen!!!! HA HA!!

13 kommentarer:

 1. Tack så olika vi är egentligen. Jag älskar hösten med dess bitande kyla som vi har glömt bort under sommaren. Bitande eftersom att man inte är van vid att det är kallt. Frost i gräs är vackert och jag ser fram mot snön som jag hoppas ska komma i år. Vackra foton =)

  SvaraRadera
 2. Jag älskar iofs. färgerna och allt det vackra. Men inte vad det står för. Dvs. vad som komma skall! VINTER, RÅTT OCH KALLT!
  Linda

  SvaraRadera
 3. När man ser dina otroligt vackra bilder så kan man inte annat än älska frostig höst? Här "lovar" dom snö denna vecka... :)

  SvaraRadera
 4. Åh så vackra höstbilder & drakarna
  inte att förglömma!! Såg dig i Odlas forum och följde länken hit..och det var det verkligen värt!
  Tack för titten, kikar in igen var så säker!
  Azola

  SvaraRadera
 5. Åhhhh va söt han är lille Tor. Ska vara riktigt snäll mot honom bara han hittar hit. Men låt honom torka riktigt först och var försiktig när han ska flyttas.
  Tycker att hösten kan vara fin men vintern kan vi mycke väl hoppa över, kyla och snö kan få vara för mig. Dina bilder är fantastiska som vanligt.
  //Ing-Marie

  SvaraRadera
 6. ÅH!!!! Är Tor på gång nu äntligen.
  Han och Lennart kan ju flyga första biten tillsammans.
  Ta det nu vackert Linda så inget går galet.
  Karin3

  SvaraRadera
 7. Såååå himla avis jag blir på dina fina drakar. Blir till att spara lite slantar så jag också kan skaffa mig en liten drake =)

  SvaraRadera
 8. Visst är hösten vacker och dina frostnypna bilder, helt underbara. Men den får allt vänta för här är mina rosablommande jordgubbar på väg och mogna, och har tänkt få mig en mumsbit innan vintervilan. Ha det gott Karina

  karinas.tradgardsblogg.se

  SvaraRadera
 9. Själv är jag lite svag för frost och gillar att vakna upp till en vit morgon.
  Och tänk vilka vackra bilder den ger! Gillar dina foton jättemycket.

  SvaraRadera
 10. Åååååå vad söt han är lille Tor! Och nu är nästa på väg.... *skutt, skutt, skutt*. Jag tror han ska få heta Spyro, eller vad tror du? Lille Spyro ligger ju lite extra nära hjärtat på mej. Längtar som en toking.

  Ljuvliga höstbilder du fångat. Måste försöka damma av kameran nu också. Min favvoårstid.

  Kram kram

  SvaraRadera
 11. Vad är det för slags lera du använder när du gör dina drakar och vad kostade brännugnen? Nyfiken i en strut vet du.....

  SvaraRadera
 12. Det där var väl fina bilder Linda.
  Hösten är fin med alla sina mustiga färger,kylan klara jag mig utan.
  Men så tidigt var inte jag ute för att kunna fånga rimfrosten,det kommer senare.Jag tog några bilder i den varma solen.Lade de i mitt höstalbum.
  Hälsn Renate

  SvaraRadera
 13. Min hund älskar snö-så han går o längtar efter vintern!Ta`på dig raggsockor,mössa o vantar o skäm bort dig med god mat.Jag ska börja att mata småfåglarna,tror jag.Fin hemsida!

  SvaraRadera

Blir så glad för minsta kommentar!