OBS!!! Copyright på alla mina foton!!!

torsdag 10 november 2011

Mobbing....

Hur förklarar vi för våra barn och barnbarn vad mobbning är?
Här är hur en lärare i New York gjorde det för sin klass, hon bad dem att göra följande övning:
Barnen skulle ta varsitt pappersark. Sedan blev de tillsagda att skrynkla ihop det stampa och slå på det och men utan att riva sönder det. Så bad hon barnen veckla upp bladet, titta på hur smutsigt, fyllt med märken arket var efter deras åverkan.

Så ombads barnen att säga förlåt till pappersarket. Fast de hade bett om ursäkt och att de hade försökt att släta ut det, var det fortfarande skrynkligt.

"-Dessa märken kommer aldrig att försvinna, oavsett hur mycket du försöker ta bort dem. Detta motsvarar vad en mobbare gör mot andra. Även om du säger förlåt efteråt, kommer ärren aldrig försvinna."

Barnens ansiktsuttryck sade att budskapet hade önskad effekt.
Kopiera och sprida ordet om du är mot mobbning!

4 kommentarer:

 1. Vilken fantastiskt bra pedagog! Vi har dock varken barn eller barnbarn så det blir svårt att sprida insikten, men kommer jag i ett lämpligt läge ska jag komma ihåg det!!

  SvaraRadera
 2. Det där är så himla bra förklarat! Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. den är så bra jag har den på min facebooksida ha det så gott//maggan

  SvaraRadera
 4. Ja det är hemskt att höra om all mobbing som finns överallt, i skolor, på arbetsplatser.
  Varför är människor ibland så elaka mot varandra? Hörde på länsradion för några dagar sedan en mamma som berättade om hur sonen hade ringt hem när han kräkts av rädsla för vad som skulle hända nästa rast. Hennes enda och förtvivlade tanke var om sonen skulle ta livet av sig själv eller om hans mobbare skulle hinna före. Vilken fruktansvärd situation!

  Det var en bra förklaring ovan, jag kopierar.

  SvaraRadera

Blir så glad för minsta kommentar!