OBS!!! Copyright på alla mina foton!!!

fredagen den 8:e oktober 2010

Kycklinggryta á la jag......Linda

Kycklinggryta á la jag......Linda




Kycklingklubbor (4) eller annan kyckling, gärna med ben.
Soya att marinera kycklingen i lite.

Massa med purjolök. Tex en halv stor.. eller en hel stor...
Massa med vitlök och då menar jag MASSA! Givetvis efter smak :o)!
Massa med chilli. Det måste ju smaka mums!
Grönsaksbuljongtärningar efter smak (jag tar ca 2)
1 tetra Passerade tomater + vatten.
Röda linser någon dl eller så. Jag häller direkt ur påsen på måfå.
Även en skvätt äppelsidervinäger kan tillsättas eller två skvättar. Äppelvinägern sänker GI värdet.
Lägg allt i en ungsäker gryta/hög form.

Kör i ugn tills allt är färdigt och lite till .... det sköter sig självt.






Servera med valfritt till.....

Jag äter min med sallad, eftersom jag äter lågkallorikost just nu, helst gjord på en grund av kinakål/salladskål och valfritt grönt.
Men det är ju upp till var och en! Ris? Spelt?Pasta? Nudlar?



Man kan med fördel även stoppa i annat gott.. kidneybönor, nötter, ananas, morötter, paprika, gul lök, majs mm.
Tänk bara på att om man vill ha tex. paprika i ... lägg inte i den förren i slutet.
Den skall inte koka med utan bara värmas lite grytan.

4 kommentarer:

  1. Låter supergott! Men ack vad dålig jag hade blivit med all purjolök däri, får ätas en dag när man ska vara hemma dagen därpå "fniss" Men du, vad är spelt?

    SvaraRadera
  2. Spelt är en sorts mjöl.. men i den serien finns det en sort med hela korn som man lägger i vatten för att svälla och sedan kokar man det i grönsaksbuljong och äter som ris.
    Eller så gör man en kall sallad på det efter man kokat med cream fresh rödlök kryddor mm.

    SvaraRadera
  3. Gittan här!
    http://www.wastgotarna.se/produkter.php?p=karna

    Tror att matvete är samma ungefär?
    Jag har bara testat denna.

    SvaraRadera
  4. hej Linda

    Vad gott det verkar vara det receptet skall jag knycka av dig.
    jag skall ha kycklingfileer i helgen ett recept som jag hittade i Ica kuriren.
    Rödbetor, Chevreost, grädde och hackat grönt.
    Allt i ugnen, kul att prova något nytt.

    Ha en riktigt trevlig helg

    SvaraRadera

Blir så glad för minsta kommentar!