OBS!!! Copyright på alla mina foton!!!

lördagen den 2:e oktober 2010

GI-Pizza inför Lördagkvällen? MUMS SÅ GOD DEN BLEV!!!!

Gästspel av mig... i Pausen.... måste bara dela med mig av detta jättegoda recept som jag knopade ihop igår!




 GI-Pizza.
Deg:
1/2 paket jäst
ca:1/2 tsk salt
Olivolja eller tex. rapspolja/ en skvätt.
3 dl vatten(degvarmt)
3 dl dinkel siktat mjöl
3dl dinkel fullkornsmjöl.

Värm vatten till degtemp. blanda med jäst olja och salt.
Blanda i mjölet i omgånger så det inte blir för mycket eller för lite.
Jag använder en matberedare.
Ta upp degen med en gång och gör två ämnen som får ligga och jäsa.
I orginalreseptet skulle detta räcka till en långpannepizza.
Jag fick ut deg till två långpannor.

Tomatsås.

En pkt.Passerad tomat.
Massa vitlök(eftersmak), olja och ca:2 msk (eller efter smak) oregano som man värmer upp för att den torkade oregoanon skall släppa smaken bättre.
Massa chilli så det blir smaskigt.
Salt snåla inte (en tsk eller två).
...Grovmalen svartpeppar efter smak (gillar)
Äppelsidervinäger (en liten skvätt)
Detta sänker GI värdet ytterligare.


Att lägga på?

Först tomatsåsen.
Tunt med ost, efter tycke och smak givetvis, men det behövs inte så mycket faktiskt.
Purjolök i mängd... eller annan lök om man hellre vill.
Ungersk salami eller liknande.
Lufttorkad skinka.
...Soltorkad tomat (strimlad)
Cashewnötter eller jordnötter( jordnötter har lägre GI men cashewnötterna duger för en fredag.)
Fetaost om man gillar.

Man lägger på vad man vill så klart men detta är vad jag hade på igår kväll.
Exprimentera och lägg på tex. skaldjur?
Ta bort nötterna Ken och lägg på extra skivor med färsk tomat?

9 kommentarer:

  1. Det lät verkligen smarrigt! Tackar för receptet som definitivt kommer att testlagas / kram gittan

    SvaraRadera
  2. Oj! Det bästa receptet jag nånsin läst! Jag gillar "massa vitlök" och "massa chili" efter smak. Jag har aldrig fattat vitsen med "en vitlöksklyfta" till t.ex. 300 g köttfärs - då kan man lika väl skippa vitlöken - en klyfta är det kanske en 'beibi' som känner smaken av -typ!
    Låter smarrigt! Är det dinkeln som innehåller långsamt GI?
    Kul å ha dig på en snabbis på bloggen (ja'e' dåli' på att vara med på FB)/Anja

    SvaraRadera
  3. Hoppas ni testar på!
    Jag är inte så bra på att göra recept efter noga vikter utan höftar och går på känsla..
    Dinkel är mer långsamt än vanligt vetemjöl men inte jättelångsamt.
    Men är det helg så får man unna sig lite och det är MYCKET bättre än vanligt vetemjöl Anja!

    SvaraRadera
  4. Verkar riktigt gott! Ska testa!
    Just nu är jag för mätt att tänka när i tid , men det kommer väl fler helger...?
    Ha det gott!
    Lena

    SvaraRadera
  5. Mums! Verkar hur gott som helst. Ska absolut testas. Tack snälla för receptet:)
    Ha det gott,
    Charlotta

    SvaraRadera
  6. Tala gärna om vad ni tyckte om ni gör den!

    SvaraRadera
  7. Värst vad du är nyttig Linda! :) Men det ser mycket gott ut så det receptet kommer säkert att testas :)

    Ha det jättebra, kram ♥

    SvaraRadera
  8. låter mycket smarrigt! Ska nog prova Pizzan, min 7 dag. <3

    SvaraRadera

Blir så glad för minsta kommentar!