OBS!!! Copyright på alla mina foton!!!

onsdag 23 januari 2008

Rosor.

Jag gjorde felet, efter att ha haft otur med ett gäng dåliga rosor jag beställde till en häck som sedan dog, att plantera nya rosor på samma plats. Detta gick inte så bra och flera rosor därefter fick gå hädan innan jag förstod.

Jag tänkte visa några av mina nuvarande och föredettingar idag. Det blev många rosa rosor idag. En annan gång visar jag några andra...


Honungsrosen. Denna är så fantastiskt vacker. På morgonen när man kommer ut i trädgården fyller den hela trädgården med den mest ljuvliga doft! Helt sagolikt. Det är en mycket växtvillig ros som kan bli otroligt stor.

Eden Rose. Detta skall vara den klättrande varianten... det har den dock inte visat några tecken på ännu!

Variegata. Så utsökt vacker! Många gånger påminner den om en bakelse. Underbar är den. Jag har en förkärlek till randiga rosor.

Louice Odier. Vackra underbara Louice med sin perfekta blomform.
Plantera henne i ett öppet och luftigt läge så minimerar du risken för svartfläcksjuka. I övrigt tycker jag detta är en bra och härdig ros. Kanske inte så mycket blommor.... men de som kommer är ljuvliga.


Charles Austin.

Emanuel/Crocus Rose. Båda undre bilderna tillhör samma ros.


Jackes Quartier. En underbar ros en av favoriterna. Växer på ett trevligt sätt och har en härlig blomform.

Irma. En alldeles underbar ros . Denna växer på egen rot.

Peace. En vacker ros som varade en sommar.

En lila ros... som har mött sitt öde. Den lever inte längre.... pga. samma anledning som jag skrev om överst. Även rosen i bakrunden har gått den vägen.

Eglantyne.

6 kommentarer:

 1. Tänk så många rosor det finns! Jag har en del men inte en ända av dem du visar. Honungsrosen har vi på jobbet och den är verkligen fin.

  SvaraRadera
 2. Vilka rosor!! Man längtar att få se dom och känna doften...
  Har oxå Honungsrosen.

  SvaraRadera
 3. Ojoj! Dofterna känns ända hit!

  mvh, Anja

  SvaraRadera
 4. Vilka underbara rosor!!!! och vilka lite mindre underbara rådisar det var i förra inlägget. Förlåt (jag älskar djur) men jag är så himla rädd för råttor. Ken ville titta på dom (vi låg och bloggtittade på den bärbara datorn i sängen innan vi skulle sova)Så han fick inte titta för då skulle jag antagligen inte somna eller drömma om dom. Nu fick jag drömma om dina underbara rosor istället. Rosen Irma fastnade vi för, har du någon aning om härdigheten på den? kram Carina

  SvaraRadera
 5. Mmmm - doftar ljuvligt - visst börjar man längta! Undrar hur det ska gå för dem som blommar nu om det skulle bli kallt...
  I början blev jag ledsen när en kär ros inte ville stanna hos mig. Nu har jag lärt mig att det istället innnebär att jag får stifta bekantskap med en ny ros. Och det finns ju hur många som helst, som man gärna vill ha...
  Kram Randi

  SvaraRadera
 6. Jag njuter av alla rosorna, tack Linda får aldrig nog av dessa skönheter!!
  * Började försiktigt på nya tomten i somras med 7 st nya rosor *
  får se till våren hur det gått för dem. Hoppas kan man ju alltid! Ha en fin helg! kram A

  SvaraRadera

Blir så glad för minsta kommentar!