OBS!!! Copyright på alla mina foton!!!

onsdag 10 oktober 2007

Mera...... DAGLILJOR... åt folket !!!!

Sedär... här kommer några hemerocallis till..... visst är de härliga?!


En okänd skönhet som jag har förlorat namnet på... eller så är den felnamnad...
Jämför gärna storleken på denna dagliljan och den på fotot nedanför. Det är en viss skillnad ! Och detta är ändå inte den största dagliljan i min samling.

Siloam Tee Tiny så liten så liten.....Hemerocallis Longfield´s Twins.... har pollinerat denna med en spindeldaglilja .... och fick minsann en frökapsel... fast om det var just den pollineringen som gav frökapseln vete katten.... spännande är det i alla fall. Tänk om det skulle bli en fylld spindeldaglilja!!!! WOW!!

Se här en helt underbar spindeldalglilja. Hemerocallis Rainbow Spangles!Hemerocallis Rocket City... denna är helt fantastisk i färgen... och jag gillar INTE orange i vanliga fall. Den har den mest fantastiska varma orange som jag skådat och riktigt drar blicken till sig. Denna har jag fått av Kittie.. en kompis som gav bort alla sin dagliljor till mig!Hemerocallis Siloam David Kirkhoff ..... från Skara.... Karin säljer fantastiska dagliljor som inte finns att få någon annanstans i vårt avlånga land. Det finns hur många Siolamdagliljor som helst!
Hemerocallis Spotted Fever... även denna är från KarinSKARA!!! Visst är den speciell? UNDERBAR!!!

Ytterligare en spindel ... En gigantisk sådan. Hemerocallis Red Flag Även denna är från KarinSKARA.Och så till slut Hemerocallis Custard Candy en enormt blomvillig daglilja! Jättefin med sin mörkare gula kant runt kronbladen och sin mörkare mitt. studerar man den närmare ser man att den har ett grönt öva och vita ränder som sträcker sig över kronbladen också.


8 kommentarer:

 1. dagliljor är vackra skulle behöva gräva upp flera land så man fick plats med mera växter,men grävaren här strejkar....

  SvaraRadera
 2. Jag kan bara hålla med! Dagliljor är helt underbara. Jag ahr en hel del men ingen av dem du har verkar det som. kanske något att göra ett inlägg om en dag när fantasin tryter.

  SvaraRadera
 3. Schysst att du stöder Burma med den vackra röda färgen! Du har oootroligt vackra daglijor. Jag köpte min första, en gul i våras och den blommar än. Så det få bli flera

  SvaraRadera
 4. Vilka underbara dagliljor!! Vilken härlig kompis du har som ger sina dagliljor till dig. Jag blir sugen på att skaffa mig nya..ska nog ta en tur till Karins blogg...
  Vinkvink från Irene_L

  SvaraRadera
 5. Hej...Ankianka här. _ _ _ _ _ _ (tystnad, stum av beundran!) /anki

  SvaraRadera
 6. Jag gillar verkligen Spotted Fever. En sån måste jag nog bara ha....liksom

  SvaraRadera
 7. Så fina dagliljor du har! Jag har precis upptäckt dem och har nu blivit lite småkär i dessa liljor.....
  Men jag har bara vita än så länge..men fler sorter blir det!
  Vad planterar du tillsammans med dina dagliljor? eller har du "rena" dagliljerabatter?
  / Vella

  SvaraRadera
 8. Mycket fina Dagliljor du har och vilken trevlig sida! Har ganska många Dagliljor jag med och många Korsningar som jag planterat ut i somras.Ska göra ett album snart.
  Tack för titten..grynet

  SvaraRadera

Blir så glad för minsta kommentar!