OBS!!! Copyright på alla mina foton!!!

fredag 14 september 2007

Dahlior... höstens färgexplotion!


Tänkte visa lite bilder på mina dahlior både ifrån i år och ifrån andra säsonger. Bilden här nedan är ett collage med foton ifrån 2006.

Dahlian 'Tartan' en av favoriterna fotot är ifrån i år.Fotocollage ifrån 2007.


Kan det finnas något mer färgsprakande än dahlior på hösten? Vill man sedan få tidigare blomning kan man alltid, om man har möjlighet, förodla dem tidigt på våren.

Jag har provat många olika sätt att odla dessa blommor på . Först hade jag dem i mina rabatter men där tog de för mycket plats ....... kvävde de andra växterna. Året därefter provade jag att krukodla dem.
Det kräver lite mer av en som odlare.... de behöver först och främst en rejäl kruka... sedan behöver det mycket mer gödning och pass med vatten. I kruka finner jag dem bli låga fast skall kunna bli 120 höga blir de bara 50-60 cm höga.... vilket passar i kruka i och för sig.


Såå jag har bestämt mig för att nästa år ha en alldeles egen rabatt åt dessa skönheter så de får bre ut sig precis som de själva behagar!!!! Det kommer bli toppen!!!

3 kommentarer:

 1. Tycker första bilden ser ut som en tårtgarnering (är i full gång med en) Klarar inte av att få dahlior att blomma innan frosten så jag har gett upp.

  SvaraRadera
 2. Jättefin blogg. Vilka härliga bilder.

  SvaraRadera
 3. Jättefin sida, men jag hade inte trott något annat. Gott att se dig igen.
  Simone

  SvaraRadera

Blir så glad för minsta kommentar!