OBS!!! Copyright på alla mina foton!!!

tisdag 2 september 2008

Färgfyverkerier med Heuchera!

Vill ni kika på några av mina Heucheror? På Svenska kallar man dessa för Alunrot.
Dessa underbara växter är ett måste i framkanten! Att de sedan även blommar med skira vackra blommställningar gör inte saken sämre.
Heuchera uttalas som när vi säger ordet 'och'.
Alla är inte jättehärdiga hos mig. Jag upplever tex. att de caramelfärgade sällan överlever vintern här.
Däremot brukar de mörkbladiga klara sig jättebra.

Ny för i år ... Heuchera Palace Picotee ... Denna lovar mycket inför frosten! Jag kan riktigt se hur de krulliga kanterna täcks av rimfrosten! Lite sol på det och WOW!

Lilla, lilla, lilla, Hearts on Fire... denna Heuchera är inte stor under solen....
Men det är inget den vet om! Underbara blad som är alldeles purpurröda på undersidan!

En ny för i år! Titta bara på bladfärgen!!!! WOW!!! Chocolat Frosting heter denna goding! Jag har den planterad bredvid mina lamöron och det riktigt lyser på långt hål med deras färger ihop!

Miracle... en lite diffus variant? Gul bladig med lite rött och grönt... skulle tro att den kolar av i vinter... men man kan ju alltid hoppas att den klarar sig! För den är riktigt häftig!


Åhhh fantastiskt vackra Midnight Rose.... Skåda detta mästerverk! Den är så fin med sina rosa fläckar på det nästan svarta bladverket! Den är mycket finare i verkligheten!Och ännu vackrare blir den efter ett regn....


De tre fotografierna som följer är alla på Heucheran 'Ginger Ale'.
Jag är lite tveksam till härdigheten på just denna. Jag har haft otur med dessa caramelfärgade tidigare och de överlever sällan vintern hos mig.
Men vem kan motstå denna? Man måste ju bara försöka ...... igen....MMm kan det bli härligare än så här? Från höger lilla lilla söta Hearts on Fire. I mitten en storfavorit nämligen Blackberry Jam och till vänster Sugar Frosting.


Heuchera 'Stormy Seas' tillsammans med två andra perenner med lika vackra blad. Det är till vänster en Hosta som jag inte kommer ihåg namnet på och bakom står Höstfloxen Elisabeth.

4 kommentarer:

 1. Mums, mums - det där är mer onyttigt än mitt onyttiga inlägg! Härligt, härligt! :) Miracle och framför allt Midnight Rose väckte mitt ha-begär. Du håller väl utkik? Ginger-Ale tror jag allt kan överleva hos dig...den är inte så cremefärgad ändå. Håller tummarna för det!

  SvaraRadera
 2. Oj, Midnight Rose väcker ha-begär hos mej också! Heja Alunrötterna! De får vara ifred för sniglarna - vilket inte Hostorna får.
  /Katarina

  SvaraRadera
 3. Så många läckra, alunrot är verkligen fin.

  SvaraRadera
 4. Vad härliga de är Alunroten....och dina bilder är oxå härliga.
  Tjing
  Monica

  SvaraRadera

Blir så glad för minsta kommentar!