OBS!!! Copyright på alla mina foton!!!

söndag 16 september 2007

Söndag och det regnar......

Igår var det minsann vackert väder... men vem ville vara ute i trädgården i den hemska blåsten?Och idag är det nästan vindstilla.... och det regnar.... så typiskt!


Keramikugnen har gått i natt! Var uppe och kontrollerade så allt stod rätt till i natt. Den skall trots allt upp i 1240 grader !!!! Det är varmt och skönt i verkstaden idag kan jag säga!!!
Nu väntar ett dygn innan jag kan öppna den och se om min första drake blev något att ha.
Man får nämligen inte öppna ugnen innan den gått ner till under 100 grader. Öppnar man tidigare än så är risken överhängande att sakerna i ugnen går sönder av chocken mellan kylan i rummet utifrån och värmen inuti ugnen.
Andra bränningen är detta för honom..... några lagningar har kommit till eftersom han .... JAG ... lyckats göra sönder den i hanteringen.
Den är nu in smord i järnoxid... fast jag är rädd att jag tagit i för mycket.... att den kommer att bli för mörk.... Alla dessa farhågor får jag vänta med tills i morgon med att få svar på...... Oj vad tiden kommer att gå sakta i dag och i natt!

8 kommentarer:

 1. Kikar bara in här efter Karins tips men jag måste säga, oj, oj, jag är helt impad, vilken drake!! Helt fantastikst, vilket konstverk!! Mari.

  SvaraRadera
 2. Hej! Oj vad vackra bilder du har här inne! Och vad kul med en till som gillar lera...!
  Ett sådant kollosalt arbete du har lagt ner på den fina draken!

  SvaraRadera
 3. Hej! Tack för kommentaren inne hos mig!
  Kul med en till som gillar lera! Kommer själv precis från keramikverkstan...
  Vilket kollosalt arbete du har lagt ner på draken...jättefin! Håller tummarna att bränningen går bra!
  Dina blomsterbilder är är otroligt vackra!

  SvaraRadera
 4. Jag är ingen drakfantast men den du har gjort var verkligen supersöt. Kul att ha sådan talang kan jag tänka mig. Jag gjuter lite blad och trampstenar emellanåt emn det görs ju inte på frihand. Där ligger min ribba alltså.

  SvaraRadera
 5. Kikar in hos dig..efter att ha varit hos Karin.. åhh vilken drake.. kul o skapa...=)))/åsa

  SvaraRadera
 6. Åhh förstår att du är nervös nu! Men jag tror att den kommer att bli kanonfin. :) Läcker bild den första också. Kram!

  SvaraRadera
 7. Vilken underbar drake!Och än är den inte färdig heller. Jag är helt lyrisk! Om du skulle sälja den, vad skulle den kosta?

  SvaraRadera
 8. Jessica.. om du är intresserad av information ang. draken så får du gärna kontakta mig på min mail.
  Linda

  SvaraRadera

Blir så glad för minsta kommentar!