OBS!!! Copyright på alla mina foton!!!

torsdag 9 december 2010

Mitt Korvrecept!


1 kg av valfria färser. Man kan ta vad man tycker är gott. Jag brukar använda vanlig nötfärs.

500 g kokt potatis som man kör i matberedaren till mos.

Fyll på med nedanstående vätska och kryddor osv. i matberedaren.

5-8 dl vispgrädde. Man kan här ta 50/50 grädde och vatten om man vill.

Koka upp grädden flera gånger för att minimera att korven spricker när den kokas sedan.

3 grönsaksbuljongtärningar som löses i vätskan.

2 msk salt
2 tsk ingefära
2 tsk krossad kryddpeppar ( jag gillar inte krysspeppar så jag tar och byter ut hälften mot krossad svartpeppar)1 tsk kanel
1 msk potatismjöl utvispad i lite kallt vatten
ca: 1,5 meter fjälster (korvskinn) som legat i blöt från dagen innan.

Blanda färsen med potatisblandningen.

Börja stoppa korv!
Kanske det fungerar att göra typ korvlåda? Om man inte har tillgång till korvhorn och dyl.
Det är enklare än man tror att göra korv bara man har redskapen.

Tänk bara på att inte stoppa korvskinnet för hårt. Korven måste ha utrymme att svälla vid kokningen .
Stoppar du korven för hårt så spricker den garanterat.

Fyll hela fjälstret/korvskinnet innan du börjar knyta bomulssnöre i ändarna på korven.
Det skall vara två 'knutar' mellan varje korv så att du kan klippa isär dem mellan knutarna.
Försök att jämna till korvarna så att de blir jämntjocka genom att dra med handen runt korven och föra korvsmeten ner eller upp längs korven.

3 kommentarer:

  1. ...det är både gott och kul att göra egen korv, men numera har jag inga verktyg till det. Sen är vi ju numera bara 2 pers i hushållet så det känns lite "överjobbat". Fast för säkerhets skull ska jag spara ditt recept!

    SvaraRadera
  2. Så flitig du är och det låter riktigt gott´. Men jag gissar att man ska ha längre tålamod än mitt som är max 0,5mm när det gälelr pilelriarbete "asg" Ha det gott / kram gittan

    SvaraRadera

Blir så glad för minsta kommentar!