OBS!!! Copyright på alla mina foton!!!

måndag 4 februari 2008

Mitt slott/borg är färdig! Och så har jag lagat tjej-draken!

Kommer ni ihåg Drack-tjejen som var i slagsmål? Hon som blev så illa 'riven' av bråkstaken Arthyrr! Ja det måste ha varit han.. för han saknade en hel klo efter den insidenten.....
I alla fall så har jag nog lyckas att få detta hemska sår att läkas. Inte var det speciellt enkelt. Och inte blev det perfekt. Men nu har hon i alla fall läkt ihop såpas att jag är nöjd.

Titta! Visst blev det helt ok?! Ett ärr kommer hon ju iof. att få dras med resten av hennes liv men hellre det än avlivning som annars hade varit alternativet. En Drake kan inte leva med sådana djupa sår och det påverkar flygningen så illa att hon aldrig skulle ha kunnat använda sin vinge.

Slottet är klart också ! Äntligen! Igår kväll plockade jag ut det i från ugnen.
Här är en liten återblick för den som vill se.
Första fotot är när det var färdigmodelerat innan det hade torkat. Tekniken jag använt mig av när jag tillverkade slottet/borgen är mestadels kavling.


Detta fotot är inte det bästa men man ser hur leran har skiftat färg ifrån när den var obränd. Här är den skröjbränd. Man skröjbränner för att kunna dekorera med div. färger. Då är stengodsleran fortfarande sugande och kan då dra till sig pigment och andra vattenbaserade medium som tex. glasyrer.

Här har jag laggt på färg och oxider. Porten är målad med järnoxid det är samma oxid som jag använder till mina drakar. Det andra mediumet jag använt är en slags färgpulver/pigment som man bla. använder när man färgsätter glasyrer och engober. Jag har bara blandat detta pulvret med vatten och penslat på för att efteråt lägga på en transperant glasyr väldigt tunnt.
Det är första gången jag kommit i kontakt med detta medium och jag var väldigt orolig för hur resultatet skulle bli!!!

Så här såg det ut i ugnen när jag öppnade ugnsluckan. Längst in däruppe ligger draken jag lagat .

Och inte behövde jag väl vara orolig?! Jag är nöjd med reultatet. Det har släppt på två ställen i några skarvar. Leran rör sig otroligt mycket i ugnen i sista bränningen. Men detta är inget som kommer att påverka när jag sätter ut den i min trädgård!

Senare i vår skall den ut i trädgården. Då skall den få en ljuslinga som skall löpa runt om i tornen.... det kan bli effektfullt tror jag. Jag skall ev. även gräva ner en stor fyrkantig balja, där slottet skall plaseras i mitten, och som jag fyller med vatten och som då blir som vallgrav.
Skriv gärna en komentar! Det är så roligt att läsa vad ni tycker och tänker. Vågar ni inta? Släng iväg ett mail !!!!!!

16 kommentarer:

 1. Otroligt! Jag är helt mållös! Borgen är nog det finaste jag hittills sett dig göra. Färgerna gjorde allt./Monica i Nässjö

  SvaraRadera
 2. Ja jag säger som Monica, jag blir mållös.......hur kan du ? Jag ser att blommorna har blivit brända de också, klarade de sig också ?
  Borgen blev i allafall fantastiskt fin Nu är det bara att vänta på våren så du kan ställa ut den.

  SvaraRadera
 3. Helt underbar!
  Gillar verkligen färgerna!

  Ninnie

  SvaraRadera
 4. Jadu Linda. Vad säger man... Den är GRYMT fin, din borg. Färgerna blev kalasfina. Skulle så gärna vilja prova jag också, men det får nog bli ett annat år.

  Tur drak-tjejan gick att laga, hade ju varit synd annars, eftersom det är lite ont om just tjejdrakar :)

  Ha en fin vecka,
  Kram Britt

  SvaraRadera
 5. Jättefin. Du är så himla duktig. Ser fram emot att se den live när jag kommer på keramikkursen. /Marie B i Gbg

  SvaraRadera
 6. Så otroligt fin borg, kan se den ute i trädgården omgiven av vatten och med drakarna som vaktar den sköna slotts/borgarfrun Linda,fniss du får krympa dig lite så att du ryms.
  Draktjejen ser ju ut att må bra med, hon blir nog tuff att tas med efter vad hon har fått utstå/titti49zon6

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 8. Jag säger bara Wow vilket fantastiskt slott!...och jag gillar verkligen dina fantastiska drakar. Att du ger dem såna häftiga namn gör dem ännu mer speciella....:)
  Tjingeling

  SvaraRadera
 9. Jag älskar dina drakar...och din borg gör mig alldeles mållös... fantastiskt häftigt, coolt, läckert, vackert....


  Kram Annie

  SvaraRadera
 10. Vad snygg den blev din borg! Den kommer bli underbar i trädgården omgiven av växter,vatten och sten. Det är häftigt med spännande oväntade saker i trädgården.
  Ken o Carina

  SvaraRadera
 11. Nu måste du väl bara känna dig nöjd, Linda? Allt är så fint.
  Hälsar
  Birgitta

  SvaraRadera
 12. Det blev såklart superbra, både lgningen och borgen. Blir ju jättesnyggt med ljusslinga och vatten. Det är så roligt att titta på bilderna när ett projekt växer fram. Ha en fin dag idag, kramar.

  SvaraRadera
 13. Jag måste också säga att den är JÄTTEFIN!Ser fram emot bilder till våren när den är på plats.När jag ser dina verk, önskar jag att jag också kunnat.Men jag får i alla fall njuta av din fina hemsida.
  MVH Annika i Lindby

  SvaraRadera
 14. Första gången jag är inne på din sida. Jag är som alla andra mållös. Går precis på och funderar på vad jag ska göra på keramiken som börjar nästa vecka. Snacka om att man fick inspiration. Sara i Tullinge

  SvaraRadera

Blir så glad för minsta kommentar!